BRIAN MAY OBJAVIO PRVI SOLO SINGLE NAKON 20 GODINA ‘NEW HORIZONS’

Autor 3. siječnja 2019.

Gitarist legendarne britanske rock grupe Queen Brian May (71) objavio je prvu solo singlicu nakon 20 godina – gitaristička ikona solo singl nije objavio od ‘Why Don’t we try again’, s albuma ‘Another world’ objavljenog 1998.

Sada je, glazbeni veteran i doktor astrofizike May napravio pjesmu u čast NASA-ine misije  – sonde Novi horizonti koja je u prvim satima 2019. obavila misiju snimanja najudaljenijeg do sada svemirskoga tijela. Na samu Novu godinu, sonda je proletjela pokraj svemirskog objekta Ultima Thule, 30-ak kilometara u promjeru velikoga tamnog i hladnog tijela Kuiperovog pojasa, područja praiskonskih objekata koji kriju tajnu podrijetla Sunčevog sustava.

May je ‘New Horizons’ premijerno predstavio u Laboratoriji za primijenjenu fiziku Johns Hopkins Univerziteta Laurel, a pjesma sadrži riječi koje je izgovorio Stephen Hawking.

‘Projekt me obnovio na neki novi način’, rekao je May koji aktivno djeluje u misijama New Horizonsa te dodao: ‘Bio je to uzbudljiv izazov da spojim dva aspekta svog života – astronomiju i glazbu. Projektni pokretač ovog nevjerojatnog NASA-inog projekta Alan Stern zamolio me mogu li smisliti temu koja bi svirala kada bi sonda stigla na novu destinaciju.

‘Inspirirala me ideja da je govorimo o najudaljenijoj točci do koje je ruka čovjeka stigla – daleko najdalji objekt kojeg smo ikada vidjeli u relativnoj blizini, kroz slike koje svemirski brod prenosi natrag na Zemlju. Za mene, to utjelovljuje neprekidnu želju ljudskog roda da razumije Svemir u kojem živimo’.
Prošlog mjeseca objavljeno je da je Queenov klasik Bohemian Rapsody postao najemitiranija pjesma 20. stoljeća, a sada, istoimeni film iz 2018. najprofitabilniji je glazbeno biografski filmski uradak.

 

 

 

 


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist