BRITANSKA PUBLIKA: DAVID BOWIE NAJVEĆI JE ZABAVLJAČ 20. STOLJEĆA

Autor 18. siječnja 2019.

Bowie je sada u konkurenciji da bude okrunjen najvećom osobom 20. stoljeća.

Britanska publika okrunila je Davida Bowiea kao najvećeg zabavljača 20. stoljeća, ispred Charlija Chaplina. U televizijskoj anketi koju je proveo Two za svoju povijesnu seriju Ikone, članovi publike odabrali su ovu pop zvijezdu i glumca u kategoriji zabavljača ispred Marilyn Monroe, Charlijea Chaplina i Billie Holiday.

U idućoj anketi, Bowie koji je umro u siječnju 2016., natjecat će se protiv lajkova za Nelsona Mandelu i Ernesta Shackletona u kategoriji za najveću ikonu 20. stoljeća ukupno.

Glumica Kathleen Turner strastveno je zagovarala sva imena iz kategorije zabavljača, a u svojoj procjeni je rekla: ‘Bowie je podigao kreativne standarde za sve zabavljače i iz tog razloga on zaista zaslužuje da ga se okruni kao ultimativnu ikonu 20. stoljeća od strane britanske publike’.

Bowie se smatra jednim od najutjecajnijih i najcijenjenih glazbenika svih vremena. Njegovi albumi uključuju ‘The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, Heroes and Let’s Dance.

Idući tjedan održat će se izbor u kategoriji aktivista te sporta. Alan Turing nedavno je izabran kao najveći znanstvenik u kategoriji s Marie Curie, Albertom Einsteinom i Tu Youyouom.

Označeno kao

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist