CARLOS SANTANA PREDSTAVIO NOVI EP: ‘IN SEARCH OF MONA LISA’

Autor 28. siječnja 2019.

Član Rock and Roll kuće slavnih, legendarni glazbenik i virtuoz na gitari, Carlos Santana nakon više od 50 godina karijere predstavio je novi EP pod nazivom ‘In Search Of Mona Lisa’.

Inspiraciju za EP pronašao je prilikom posjeta muzeja u Louvreu: ‘Mogao sam čuti kako me doziva. Bilo je to zapanjujuće iskustvo.’ – dočarao je riječima susret s remek-djelom Leonarda da Vincija i jednom od najpoznatijih slika u povijesti umjetnosti. Nekoliko mjeseci kasnije, glazbenik se trgnuo iz sna u kojem je osmislio tekstove za pjesme ‘Do You Remember Me‘ i ‘In Search Of Mona Lisa‘.

Na pjesmama su surađivali Grammyjem nagrađivani producenti Rick Rubin (Aerosmith, Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers) i Narada Michael Walden (Elton John, Mariah Carey), kojemu je to iskustvo bila velika čast: ‘Kroz stvaranje ovih pjesama vodila nas je Carlosova vizija, a meni je bio cilj prenijeti je u dosad neistraženu glazbenu dimenziju. Vrlo sam uzbuđen zbog ovog izdanja za koje vjerujem da će potaknuti svijet na ples.’ – dodao je producent.

Ovaj je EP samo mali dio onog što je Santana u narednih 12 mjeseci pripremio za svoje obožavatelje. Po nekima najbitniji album njegove karijere, ‘Supernatural’, ove će godine proslaviti 20 godina, a osim toga obilježit će i 50 godina od legendarnog nastupa na Woodstock festivalu. Te će događaje proslaviti velikom američkom turnejom na kojoj će izvoditi najveće hitove karijere. Do danas je prodao više od 100 milijuna albuma, a ugledni časopis Rolling Stone uvrstio ga je na 15. mjesto na popisu 100 najboljih gitarista svih vremena.

Popis pjesama:

Do You Remember Me
In Search Of Mona Lisa
Lovers From Another Time
Do You Remember Me (Edit Version)
In Search Of Mona Lisa (Edit Version)

 

 

 


Zanima nas što misliš ...

Ostavi komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist