CARLOS SANTANA PREDSTAVIO NOVI EP: ‘IN SEARCH OF MONA LISA’

Autor 28. siječnja 2019.

Član Rock and Roll kuće slavnih, legendarni glazbenik i virtuoz na gitari, Carlos Santana nakon više od 50 godina karijere predstavio je novi EP pod nazivom ‘In Search Of Mona Lisa’.

Inspiraciju za EP pronašao je prilikom posjeta muzeja u Louvreu: ‘Mogao sam čuti kako me doziva. Bilo je to zapanjujuće iskustvo.’ – dočarao je riječima susret s remek-djelom Leonarda da Vincija i jednom od najpoznatijih slika u povijesti umjetnosti. Nekoliko mjeseci kasnije, glazbenik se trgnuo iz sna u kojem je osmislio tekstove za pjesme ‘Do You Remember Me‘ i ‘In Search Of Mona Lisa‘.

Na pjesmama su surađivali Grammyjem nagrađivani producenti Rick Rubin (Aerosmith, Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers) i Narada Michael Walden (Elton John, Mariah Carey), kojemu je to iskustvo bila velika čast: ‘Kroz stvaranje ovih pjesama vodila nas je Carlosova vizija, a meni je bio cilj prenijeti je u dosad neistraženu glazbenu dimenziju. Vrlo sam uzbuđen zbog ovog izdanja za koje vjerujem da će potaknuti svijet na ples.’ – dodao je producent.

Ovaj je EP samo mali dio onog što je Santana u narednih 12 mjeseci pripremio za svoje obožavatelje. Po nekima najbitniji album njegove karijere, ‘Supernatural’, ove će godine proslaviti 20 godina, a osim toga obilježit će i 50 godina od legendarnog nastupa na Woodstock festivalu. Te će događaje proslaviti velikom američkom turnejom na kojoj će izvoditi najveće hitove karijere. Do danas je prodao više od 100 milijuna albuma, a ugledni časopis Rolling Stone uvrstio ga je na 15. mjesto na popisu 100 najboljih gitarista svih vremena.

Popis pjesama:

Do You Remember Me
In Search Of Mona Lisa
Lovers From Another Time
Do You Remember Me (Edit Version)
In Search Of Mona Lisa (Edit Version)

 

 

 


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist