ČESTIM ODLASCIMA NA KONCERTE PRODULJUJETE SI ŽIVOT ZA 9 GODINA

Autor 3. siječnja 2019.

Odlasci na koncerte i glazbene nastupe neki su od načina da umanjite stres, no i da se družite. Osim zdrave navike, ova praksa, pokazalo je istraživanje, produljuje i vaš životni vijek.

Istraživanje koje je provela tvrtka O2 i bihevioralni znanstvenik Patrick Fagan izvještava da redoviti odlasci na koncerte mogu povećati životni vijek do devet godina.

Logika iza ovoga je da živa glazba povećava osjećaj vlastite vrijednosti, bliskosti s drugima i naročito – mentalnu stimulaciju, što sve zajedno doprinosi osjećaju vlastite dobrobiti. Naravno, pod uvjetom da se suzdržimo štetnih supstanci, visokorizičnih aktivnosti i da općenito imamo zdrave navike.

 

Prema studiji, postoji ‘pozitivna korelacija između regularnosti pohađanja glazbenih nastupa i osobnog blagostanja’ dok istovremeno ‘dodatna znanstvena istraživanja dodatno povezuju visoke razine blagostanja sa devetogodišnjim povećanjem životnog vijeka’.

Osjećaji dobrobiti izmjereni su pomoću psihometrijskog testiranja i testova otkucaja srca, i studija tvrdi da doživljaj koncerta od svega 20 minuta može rezultirati 21 postotnim povećanjem osjećaja dobrobiti.
Preporuke iz studije: ‘Jedan koncert svaka dva tjedna ima za cilj postizanje ‘sreće, zadovoljstva, produktivnosti i viših razina samopoštovanja’.

Zato, pravac van na neku uhu vam ugodnu muziku!

 

 


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist