Dobro nam ošla 2020.!

Autor 28. prosinca 2020.

Da, da, znamo…ova godina bila je… urgh. Ipak, pamtit ćemo je i po nekoliko dobrih stvari!

Pa krenimo:

Iako su odgođene Olimpijske igre u Tokiju te većina ostalih velikih međunarodnih sportskih natjecanja, Hrvatski olimpijski odbor ove je godine planirao poslati naše sportaše i sportašice na 1089 natjecanja. Prema službenim podacima HOO-a na svjetskim i europskim prvenstvima te svjetskim i europskim kupovima u raznim sportovima, u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, hrvatski sportaši su osvojili 91 medalju od čega 26 zlatnih, 25 srebrnih i 40 brončanih.

Godina je počela, ali i završila rukometnom euforijom: fantastično srebro rukometaša i senzacionalna bronca rukometašica:

Zbog pandemije emisija ugljikovog dioksida pala na razinu od prije 14 godina.

U časopisu Nature Climate Change objavljena je znanstvena analiza globalnih emisija ugljikovog dioksida u atmosferu za vrijeme usporavanja gospodarske aktivnosti i uvjeta karantene koji su vladali tijekom ožujka i travnja ove godine. Najveća promjena zabilježena u gotovo cijelom svijetu bila je ona u potražnji za izvorima energije. Umjesto energenata za prijevoz na posao i s posla te za industrijske potrebe, čija upotreba je smanjena, porasla je potražnja za električnom energijom kućanstava. To je rezultiralo u prosjeku za 17% manjim ispuštanjem CO2 u atmosferu, ako se podaci za travanj ove godine uspoređuju s prosjekom 2019. godine.

Humanitarne akcije

Ove godine građani i građanke diljem cijele Hrvatske sudjelovali su u raznim humanitarnim akcijama kako bi pomogli najpotrebitijima:

HumaniDARac, Boysi u akciji, #OBOJIMOJMRAK, VG Legacy, Udruga Turopoljsko srce, Želim život, Prijatelji preko pisma, Projekt Oni, Škrinjica…popis je dug. Hvala svima koji su sudjelovali!

Rijeka: Europska prijestolnica kulture 2020.

U ovoj godini Rijeka je nosila prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture i to za program ‘Luka različitosti’, čiji je cilj stvoriti grad kulture i kreativnosti za Europu i budućnost. Proces selekcije trajao je gotovo dvije godine i odvijao se putem Ministarstva kulture.

Crno-bijeli svijet!

Na male ekrane stigla je nova, četvrta sezone popularne domaće serije Crno-bijeli svijet! Pomno pratimo nove dogodovštine našeg Kipa i ostatka ekipe!

Ružice su crvene, ljubičice bijele.
Kad slušaš AC/DC
Susjedi se sele!

Nakon gotovo godinu dana spekulacija, band je službeno potvrdio da se vraćaju na scenu. Vijest prati i povratak starih članova grupe AC/DC pa tako novu/staru postavu čine pjevač Brian Johnson, bubnjar Phil Rudd, te basist Cliff Williams koji se iz benda povukao 2016. godine nakon svjetske turneje ‘Rock or Bust’ na kojoj su promovirali istoimeni posljednji studijski album objavljen 2014. godine. Dakako, uz navedene članove konačnu postavu australske grupe AC/DC čine Angus Young i njegov brat Stevie Young.

Otkrili smo i ultimativno blagdansko jelo!

Legendarnu štuku u šlagu…

 

Označeno kao

nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist