Dubravko Ivaniš Ripper za Gold: Kad se mora živjeti s bolešću, tada izlazi licemjerje

Autor 18. rujna 2020.

Dubravko Ivaniš Ripper, frontmen benda Pips Chips & Videoclips, u Gold Morningu  progovorio je o kažnjavanju organizatora koncerata u otvorenoj garaži Muzeja suvremene umjetnosti i poručio: ‘Kad se mora živjeti s bolešću, tada licemjerje i nefunkcioniranje društva izlaze na vidjelo’.

U nenatkrivenoj garaži MSU-a, podsjetimo, u posljednja dva tjedna održana su tri koncerta, a organizatori su kažnjeni zbog nepoštivanja preporuke o fizičkoj distanci. Jedan od spomenutih koncerata održali su i Pipsi.

‘Prilično je jasno, tu se baš nitko ne brine o bolesti, epidemiji i zaštiti građana. Jednostavno, netko je nekome stao na žulj, ne znam kako i zašto, uglavnom netko nije nečiji. Prvo što te pitaju u ovom društvu je – čiji si ti. Kada nisi ničiji, onda je to tako’, rekao je Dubravko Ivaniš Ripper.

Ističe da je posljednjih mjesec dana u Hrvatskoj održano više od tri tisuće skupova na kojima je bilo više tisuća ljudi.

‘Od tih tri tisuće skupova, bile su četiri prijave za nepoštivanje epidemioloških mjera, a dvije od četiri su za događanja u MSU-u.’

Na koncertu su se popisivala imena posjetitelja, mjerila temperatura, dezinficirale su se ruke, dijelile maske, a inspektori su kazne izrekli zbog nepoštivanja fizičke distance.

‘Danas mi je jedna ozbiljna žena rekla da su ljudi poštovali razmak. Iz mraka nisam vidio, ali ona kaže da jesu. Riječ je o tome da u prva tri reda nije poštovan razmak. Ne postoji zakonska osnova na temelju koje dolazi nekakav redar, zaštitar, policajac na konju, topovska jedinica i razdvaja prva tri reda na jedan i pol metar’, poručuje frontmen benda Pips Chips & Videoclips i nastavlja:

‘Kada se mora živjeti s jednom ogromnom bolešću, tada kapilarno dolazi kompletno licemjerje i nefunkcioniranje društva na vidjelo. I samo da bude jasno, nisam antivakser i da imam cjepivo sutra bih cijepio i sebe i svoju obitelj’, poručio je za kraj Ripper.


nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist