Elvis has left the building

Autor 16. kolovoza 2021.

Iako je prošlo skoro pola stoljeća, teoretičari zavjera vjeruju da je Elvis Presley još uvijek živ.

 

Je li stvarno napustio zgradu? Vjerojatno ne…

Tako barem vjeruju neki fanovi koji su s vremenom zbog svojih teorija zavjera dobili i nadimke: ‘the Alivers’. Aliversi tijekom godina ukazuju na nekoliko faktora koji ‘upućuju’ na to da je Kralj Rock & rolla još uvijek živ. Za početak tu je pogrešno napisano Elvisovo srednje ime na nadgrobnom spomeniku u Gracelandu (piše ‘Aaron’ umjesto ‘Aron’). Spominju i srčanu aritmiju koju je navodno nemoguće dijagnosticirati na truplu, a navode i činjenicu da je njegova obdukcija stavljana pod pečat od 50 godina.

Krenimo redom…

Od srčanog udara 16. kolovoza 1977. u 42. godini u svom je domu u Gracelandu preminuo Elvis Presley. Čovjek poznat kao Kralj Rock&rolla rodio se u siječnju 1935. i danas bi imao 86 godina. Ipak, od njegove smrti ne prestaju kružiti glasine ne samo da je ‘Kralj još živ’ već i da vodi prikriveni život.

Pronašli smo nekoliko ‘sumnjivih’ teorija zavjera koje su nas u najmanju ruku nasmijale:

Crni helikopter u Gracelandu

Neki teoretičari tvrde da je Elvis lažirao vlastitu smrt kako bi nestao i živio u potpunoj anonimnosti.  Vjeruju da je trag koji na to uopućuje crni helikopter koji je sletio na Graceland satima prije nego je Elvisovo tijelo otkriveno. Naime, nikada se nije utvrdilo koliko dugo je zapravo prošlo od smrti do trenutka kada ga je na podu kupaonice pronašla njegova partnerica Ginger Alden.
Teoretičari vjeruju da ga je netko u međuvremenu ‘skupio’ i odvezao ga na Bermudu.

Elvis je bio povezan s mafijom…
Autor knjige Elvis Alive, Gail Brewer-Giorgio, 1988. godine objasnio je časopisu TIME da je nakon dugotrajnog iščitavanja dokumenata, zaključio da je Elvis zasigurno bio dijelom programa zaštite svjedoka. Do toga je došlo jer je sam Elvis pomogao FBI-ju da raskrinkaju kriminalnu organizaciju pod nazivom ‘The Fraternity’. Elvis je stoga morao lažirati vlastitu smrt jer su zločinci otkrili da je Elvis bio ‘krtica’.
Pojavio se u filmu ‘Sam u kući’
Kako je prenio Noisey, Elvis se pojavio u filmu ‘Sam u kući‘ iz 1990. i to u sceni na aerodromu iza Kevinove majke. Elvis bi tada imao 55 godina što se djelomično poklapa s izgledom muškarca tj. Elvisa na fotki. Istu prilažemo kao dokaz:

Preuzeti identitet

Jedna od najpopularnijih teorija je ta da je Elvis preuzeo identitet Boba Joycea. Taj župnik iz Arkansasa je talentirani glazbenik i Elvisov fan čiji glas i interpretacija nevjerojatno sliči Elvisovom.

Muškarac s bijelom bradom

U siječnju početkom ove godine, na Internetu je osvanula fotografija muškarca s bijelom bradom i baseball kapom na glavi na Gracelandu, za kojeg teoretičari vjeruju da je Elvis u svojoj 82.godini.

Na stranu onih koji ipak vjeruju da nas je Elvis napustio, govori izjava jednog od mrtvozornika koji je proveo obdukciju:

‘Ako ELVIS nije mrtav, tada on hoda okolo bez svojih vitalnih organa, a njegov mozak i srce još su uskladišteni u Memphis Memorial Hospital’.

Živio Kralj!

 


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist