Gustafi

Sax!

Informacije
Datum: 9. travnja 2022.
Time: 20:00
Lokacija: Sax!
Event: https://www.facebook.com/events/656211228834842/
Detalji

Nakon 10 godina legendarni Gustafi vraćaju se u subotu, 9. travnja u Sax zasvirati na drugoj večeri Ča-vala.  Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Klubu studenata Istre “Mate Balota”, koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godine postojanja. Ako ih ostane na dan koncerta, ulaznice će na dan koncerta koštati 90 kuna.

Gustafi su glazbeni sastav kojeg su 1980. u Vodnjanu osnovali Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin pod imenom Gustaph i njegovi dobri duhovi. Krajem godine, točnije 27.12. održavaju u Vodnjanu prvi javni nastup na dan koji od tada slave kao svoj rođendan. Prvi od svojih 11 albuma, izdali su pet godina kasnije.

Gustafi su prepoznatljivi po spajanju rock glazbe s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex-mexom, te se smatraju jednima od glavnih predstavnika ča-vala, a zašto je tomu, pokazat će i ovaj put u Saxu. Od originalne postave ostali su autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarista Edi Maružin, i bubnjar Čedomir Mošnja. S albumom F.F. 2007. su osvojili nagradu Porin za najbolji rock album. Svoj posljednji studijski album “Maneštra” izdali su u prosincu 2015.

 

 

 

 

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist