Keziah Jones

Tvornica kulture [Zagreb]

Informacije
Datum: 1. prosinca 2018.
Lokacija: Tvornica kulture
Address: Šubićeva 2, Zagreb
Event: https://www.facebook.com/events/207221316803670/
Detalji

Karizmatični pjevač i gitarist, Keziah Jones, po prvi put predstavlja Zagrebu svoj ritmični afro zvuk. Naime 1. prosinca koncertom u Tvornici kulture, priprema veliki glazbeni spektakl za sve ljubitelje funka i bluesa kojeg Jones predstavlja pod orginalnim nazivom “Blufunk”, jedinstvenoj fuziji ova dva zvuka.

Drugi je ovo koncert u sklopu Musicology Barcaffe Sessions-a, serije glazbenih događanja koje je ovu subotu otvorio uspješni koncert talijanskog Barry Whitea- Mario Biondi.

Keziah dolazi u pratnji novog sastava i najavljuje novi album koji će uskoro izaći u prodaju. Riječ je o jednom od vodećih svjetskih gitarista i pjevača stoga ne očekujemo ništa manje od spektakla za pamćenje.

Svojom neobičnom tehnikom sviranja, Jones je stvorio svoj unikatni stil i žanr, koji naziva “blufunk”. Riječ je o mješavini blues melodija i oštrih ritmova funka, kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare koje zbog svoje izuzetno izražene ritmike i pokreta često podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku koju koriste basisti.

Svjetski hitovi kao što su “Rhythm is love”, “Million miles from home” i “My kind of girl”, osvajali su ljestvice širom svijeta, ali su njegovi live nastupi ono što ponajviše oduševljava publiku i predstavlja pravu poslasticu i najbolju garanciju za uživanje u “Funky afrobeatu”.

Kezajini uzori su Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix, no njegova glazba donosi potpuno novi osjećaj u afrobeat-u, ova specifična mješavina afričkih ritmova s funkom i bluesom dobiva jedinstveni zvuk izražene energije koja inspirira na ples.

Kako sam kaže:

“Gitaru sviram kao udaraljke. To je blues. To je funk. Ritmično. Afro.”

Karte za koncert su u prodaji preko Eventim prodajne mreže, po promotivnoj cijeni od 125 kuna. Standardna cijena karte iznosit će 145 kuna.

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist