Mdou Moctar

Močvara

Informacije
Datum: 3. kolovoza 2022.
Lokacija: Močvara
Event: https://www.facebook.com/events/3885464195012899
Detalji

Mdou Moctar ili kako mu vole tepati “afrički Jimi Hendrix, po prvi puta dolazi u Hrvatsku! Mdou sa sobom u Močvaru donosi svoju vrlo zanimljivu životnu priču i tuarešku magiju na gitari. 

Mdou Moctar je rođen u Nigeru. Kao mali si nije mogao priuštiti gitaru pa si ju je sam napravio od drveta i žica s kočnica na biciklu. Obitelj i vjerski vođe nisu odobravali sviranje jer je to značilo da si narkoman, alkoholičar ili delinkvent pa je svoju ljubav prema glazbi razvijao u tajnosti. Gledao je starije majstore desert bluesa ili assoufa i maštao da postane poput njih. S obzirom na međunarodnu karijeru i sviračko umijeće, može se reći da je ovaj 35-godišnjak ostvario svoje snove. Nakon što je svemu unatoč naučio svirati gitaru, počeo je svirati na vjenčanjima, a kad je konačno snimio svoj prvi album u Nigeriji, na tamašek jeziku, on se masovno dijelio tim dijelom Afrike putem Bluetootha što je Mdou dalo veliku popularnost. Za svoje gitarističke uzore navodi Van Halena, Princea i Hendrixa.

Karizmatični Moctar je dosad izdao pet albuma, od kojih će aktualni Afrique Victime promovirati ovom prilikom u Močvari. Bavi se i filmom, i kao glumac i kao skladatelj. Nastupio je između ostalog i na KEXP-u, Tiny Desku, kao i na Fender Sessionsu što samo dodatno potvrđuje njegovu gitarističku virtuoznost, kao i prepoznatost u globalnim okvirima.

Koncert će se održati u srijedu, 3. kolovoza 2022. godine u klubu Močvara. Pretprodajna cijena ulaznice je 140 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu. Na dan koncerta, ukoliko koja ostane, koštat će 160 kuna.

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist