Večer s Cohenom (Maja Posavec, Ivan Kapec i bend)

Kazalište Kerempuh

Informacije
Datum: 1. travnja 2022.
Time: 20:00
Lokacija: Kazalište Kerempuh
Detalji

Točno tri godine nakon što nas je napustio jedan od najvećih glazbenika i pjesnika, Leonard Cohen, u studenom 2019. u Kerempuhu se dogodio se jedan od onih antologijskih koncerata koje je teško opisati riječima. Maja Posavec, Ivan Kapec i bend priredili su večer za pamćenje, a to što je koncert bio rasprodan čak tri tjedna ranije, nagovještavalo je da će biti baš tako.

Svijet se otada stubokom promijenio. Na neka stara vremena, barem one ljepše momente, podsjetit će nas Večer s Cohenom koja će održati u petak, 1. travnja u Satiričnom kazalištu Kerempuh.
Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, i ovaj put uz pomoć cijelog benda kojeg čine Jurica Štelma, Borko Rupena i Mario Bočić, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove.

Posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema, to je već dokazano. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer tu već godinama nastupa u brojnim kazališnim komadima.

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist