VLATKO STEFANOVSKI I TANEC

K. D. Lisinski

Informacije
Datum: 27. rujna 2022.
Time: 20:00
Lokacija: K. D. Lisinski
Detalji
Jedinstveni fusion Vlatka Stefanovskog i Taneca, dva najpoznatija makedonska glazbena brenda, jamče nezaboravan scenski spektakl!
 
Vlatko Stefanovski je u svojoj gotovo pet desetljeća dugoj karijeri više puta nastupao s Tanecom u Makedoniji i inozemstvu. Te suradnje uvijek ističe kao posebno značajne i inspirativne za njegovu glazbu, ali i za makedonsku glazbenu kulturu u cjelini. Folklorni motivi su, rekli bismo, neizostavan i dominantan element njegove glazbe pa je ova suradnja s Tanecom, koja se dogodila u jesen 2021. godine u obliku koncertnog albuma objavljenog na DVD-u, bila logičan korak naprijed nakon njihovih dosadašnjih jednokratnih zajedničkih nastupa.
Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji je i svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno-jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Poznat je po brojim projektima, počevši kao jedan od osnivača i dugogodišnji član grupe Leb i sol, zatim kao samostalni glazbenik i filmski skladatelj te po suradnjama s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio.
Tanec, nacionalni folklorni ansambl Sjeverne Makedonije, prvi je profesionalni folklorni ansambl u Makedoniji, osnovan 1949. godine s ciljem prikupljanja i njegovanja makedonskih tradicijskih pjesama i plesova, narodnih nošnji i glazbala te predstavljanja bogate kulturne riznice makedonskog naroda kroz vrhunski glazbeni izričaj. Naziv ansambla Tanec značenjem simbolizira makedonski narodni ples. Djeluje kao svojevrsni pokretni muzej makedonskog bogatstva, šireći ljepotu makedonskih plesova i pjesama cijelim svijetom. Tanec je dosad nastupio na više od 5000 koncerata i festivala, pred punim koncertnim dvoranama u New Yorku, Sydneyju, Melbourneu, Tel Avivu, Rimu, Parizu, Londonu, Montrealu, Torontu i brojnim drugim svjetskim prijestolnicama.
Stefanovski i Tanec pripremaju jedinstven scenski doživljaj u Lisinskom!

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist