HOLOGRAMSKA TURNEJA FRANKA ZAPPE KREĆE U TRAVNJU

Autor 12. veljače 2019.

Kompanija Eyeillusion, koja je prethodno organizirala hologram turneju Ronniea Jamesa sada je otkrila detalje ‘The Bizzare World of Frank Zappa’ turneje. Turneja počinje s devet zakazanih datuma u SAD-u 19. travnja prije nego u svibnju nastavi s datumima po Velikoj Britaniji.

Sati do sada nikad viđenih snimki Zappe iz ranih sedamdesetih prošlog stoljeća poslužit će kao temelj koncerta. Ove snimke, ‘zakopane’ na Zappinom tavanu 44 godine bit će suprotstavljene ‘nevjerojatnim vizualima koji pružaju upečatljiv pogled na njegov složeni glazbeni opus’.

Zappinom hologramu na stageu pridružit će se dugogodišnji Zappin gitarist Ray White, Mike Keneally, Scott Thunes, Robert Martin i Joe ‘Vaultmeisters’ Travers.

U službenom priopćenju, Zappin sin Ahmet, rekao je da je njegov otac prije nego je umro 1993. bio ‘hologramski entuzijast’.

‘Moj otac i ja aktivno smo razgovarali o 3D tehnologiji i ‘holografiji” i to je bio koncept u kojem je aktivno sudjelovao. Zapravo je ovoj tematici posvetio pola poglavlja u knizi ‘The Real Frank Zappa Book’ iz 1990.

‘Ovo je ljubavno pismo i putovanje koje slavi genijalnu umjetnost Franka Zappe. Osobno, osjećam da dovršavam nešto što je moj otac započeo godinama ranije’, rekao je Ahmet.

Od povezanih vijesti, Zappin najdraži dvostruki album ‘Zappa in New York’ iz 1978. dobiva luksuzno reizdanje za svoj 40 rođendan. Prošireni set kutija, s više od tri sata neobjavljenih javnih nastupa, bit će dostupan od 29. ožujka.


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist