HOOVERPHONIC STIŽU U ZAGREB!

Autor 15. ožujka 2019.

‘Hooverphonic je legendarni belgijski band koji se izdvojio u masi komercijalnih bendova još sredinom 90-ih godina kada je oborio s nogu cijelu Europu kombinacijom alternativne rock glazbe, elektronike i indie zvuka.

Dvadeset godina kasnije, ovaj nesvakidašnji sastav konačno dolazi u Zagreb 26. ožujka 2019. s namjerom da i našu publiku upiše u svoju svjetsku bazu fanova, ali i da ih podsjeti na planetarno popularni hit “Mad about you” – koja i nakon 19 godina od kada je nastala ne zaostaje za najvećim hitovima današnjice. U bogatoj karijeri bendu su se pridruživali razni pjevači, ali i pjevačice, uključujući Liesje Sadonius, Kyoko Baertsoen, Esther Lybeert, Geike Arnaert i Noémie Wolfs.‘ – mixer.he

A došli smo i do nekih odgovora:

1. U sklopu vaše međunarodne turneje, a nakon što ste objavili deseti album ‘Looking for Stars’, Hrvatska napokon ima priliku vidjeti i slušati Hooverphonic. Kako to da je hrvatska baza fanova morala čekati tako dugo da vašu glazbu čuje live?

Razlog zbog čega nismo nikada ranije došli u Hrvatsku je taj što nas nikada nisu zvali. Ovo je prvi put da su nas zvali I pitali bismo li svirali u Zagrebu. Uzbuđeni smo jer smo se uvijek pitali kako bi izgledalo svirati u Hrvatskoj… potrajalo je neko vrijeme, no sada dolazimo I uzbuđeni smo zbog toga.

 

2. Turneju ste počeli u Turskoj s dvodnevnim koncertom, ide li sve po planu?  

Ovaj dio turneje počeli smo u Turskoj s tri prodana koncerta I bilo je fantastično, divna publika, vrlo entuzijastični ljudi, odličan koncert. Nadamo se da je I zagrebačka publika entuzijastična kao turska.

 

3.  Što možemo očekivati u Zagrebu u Tvornici kulture 26. 3.?

Setlista se sastoji od starih pjesama, novih pjesama, pjesama s novog albuma naravno, no I klasika poput Mad About You, Jackie Cane, The Night Before, Anger Never Dies, miks svakakvih pjesama iz naše 23 godina duge karijere.

Na nastupima volimo svirati I pjesme koje publika voli, no i nove pjesme – jer smo uvijek vrlo uzbuđeni kad objavimo novi album.

Ponekad sviramo stvar blisku originalu, ponekad pokušavamo svirati nešto novo, stoga da. Zanimljivo je to putovanje, primjerice, počinje tamno, trip hopovski, pa kreće romantičnije, kinematografski, a onda smo odjednom u funky disco glazbi, pa se vraćamo na tamniju tranu… avanturističko putovanje kroz sve vrste glazbe I dekada.

 

3. Kombinirate retro zvukove i orkestar, no s kompletno novim modernim aranžmanima. Jeste li često eksperimentirali kako biste dobili zvuk za koji znate da je dobar i što je uključeno u proces?

Kad nas ljudi nas pitaju kakvu vrstu glazbe sviramo, to je uvijek teško opisati. Mislim da je glavna stvar u našoj glazbi da nas inspirira soundtrack, uvijek kreiramo soundtrack za film koji ne postoji.

U početku je to uvijek bila elektronika, primjerice mogao je biti soundtrack za malo tamniji film Davida Lyncha, I onda bi odjednom mogao biti soundtrack za film o Jamesu Bondu, ili možda quirky indie filmove. Ponekad bi bila glazba poput Jackie Can, natrag u dane velikih holivudskih mjuzikla. Uglavnom pokušavamo držati poveznicu s filmovima I soundtrackovima I kreirati svoj vlastiti svemir. 

Kreiramo vizualnu glazbu i zato se naša glazba dosta koristi u reklamama, filmovima, serijama, … volimo filmove. 

 

4. Gdje idete nakon Zagreba?

Nakon Zagreba idemo u Beograd, zatim Skopje te u gradove u kojima nismo svirali. Skopje je već rasprodano – dvaput, fantastično je vidjeti da imamo fanove naše glazbe i u Makedoniji.

Nakon Makedonije idemo u Prag gdje smo već puno puta svirali I gdje volimo svirati, zatim u Luksemburg, pa u Belgiju na nekoliko nastupa, zatim u Tunis na Jazz festival, od tamo u Grčku, Atenu, pa u Italiju, Kijev, pa nazad u Belgiju. Slijedi Češka, pa u jesen Japan, Kina I Poljska. Velika turneja ove godine.

Koncert u Tvornici Kulture počinje u 21.00 sat, a vrata se otvaraju u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 140,00 i na dan koncerta 160,00 kn možete nabaviti u Rockmarku, DirtyOld Shopu i sustavu Eventima. Imamo i nekoliko ulaznica za naše slušatelje stoga stay tuned 😉

 

 

Označeno kao

nastavi čitati

sljedeći članak

Biramo Gold Band!


Thumbnail

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist