I ove godine HEP daruje nova računala osnovnoškolcima

Autor 13. rujna 2021.

Hrvatska elektroprivreda i ove godine donacijom 100 novih računala nastavlja ulagati u razvoj informatičkog obrazovanja u Hrvatskoj.

Već osmi put za redom, Hrvatska elektroprivreda pokreće akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja.

Nastavljamo provoditi ovu akciju s ciljem opremanja što većeg broja osnovnih škola novom računalnom opremom. Kreativnost i inovativnost, kritičko mišljenje i sposobnost rješavanja problema, kompetencije su koje želimo poticati i razvijati kod učenika. Donacijom nove računalne opreme našim malim kreativcima i genijalcima pružamo priliku za stvaranje novih znanja i uspjeha.

Do sad je provedeno sedam akcija, tijekom kojih je HEP osigurao donacije 450 novih računala za učenike 130 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi gotovo 1,75 milijuna kuna.

U dosadašnjim akcijama odaziv je bio izrazito velik, a računala su donirana u mnogim mjestima gdje su osnovne škole imale nedostatan broj računala u odnosu na broj učenika ili je postojeća oprema bila zastarjela.

Na ovogodišnji Natječaj za akciju „Za naše male genijalce“ mogu se prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj do 6. listopada 2021. godine. Potrebno je ispuniti online obrazac na stranici genijalci.hep.hr i snimiti video kojim će predstaviti svoju školu i kraj iz kojeg dolaze i pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. Pri odabiru škola naglasak će se staviti na one škole koje nemaju niti jedno računalo, koje imaju velik broj učenika po računalu, ili se nalaze na području od posebne državne skrbi. Nakon provedenog natječaja, HEP će školama donirati ukupno 100 novih računala, u vrijednosti od oko pola milijuna kuna.

Zainteresirane škole sve potrebne informacije za prijavu mogu saznati na web stranici genijalci.hep.hr


nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist