In memoriam: Aki Rahimovski

Autor 24. siječnja 2022.

Aki Rahimovski, pjevač nevjerojatne glazbene karizme i prepoznatljivog glasa uz kojeg su odrastale generacije, zauvijek je zaspao 22. siječnja 2022. godine.

Aki Rahimovski rođen je u Nišu 5. lipnja 1955. godine. Još kao dijete, zajedno s obitelji preselio se u Skoplje. Glazbu je volio od malih nogu. Otac mu je bio profesor glazbe, a sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu gdje je svirao klavir i učio pjevanje. Iako je bio dosta dobar i u nogometu, odlučio se za glazbenu karijeru.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava kao što su Vakuum, Krvna braća i Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. I upravo je tada, u dvadesetoj godini, nastupila velika prekretnica.
Godine 1975. upoznaje gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. Iste godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka. U karijeri koja je trajala desetljećima Parni valjak objavio je 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 live albuma, 4 kompilacije i 2 koncertna DVD-a.


Aki je preminuo u bolnici u Novom Mestu nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.


Zanima nas što misliš ...

Ostavi komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist