IVICA KOSTELIĆ: DOMA SLUŠAMO ISKLJUČIVO GOLD FM

Autor 25. veljače 2020.

Nakon sedam godina opet imamo čovjeka od medalje i skijanja! Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u veleslalomu Svjetskog kupa u Japanu i donio Hrvatskoj zlato nakon 7 godina! Naša Nika Levak u Gold Officeu razgovarala je s Ivicom Kostelićem.

Ivica Kostelić razoružao nas je sve trenutno, još kad je u dogovaranju intervjua rekao da doma i u autu isključivo sluša GoldFM stoga smo mu ispunili glazbenu želju i pustili Big in Japan, kaže Ivica – najprimjereniji je.

Možeš li komentirati pobjedu Zubčića i dokle visoko Filip može ići?

Ivica: Mislim da je jednostavno sazrio ove sezone, jednostavno je puno fokusiraniji, drukčiji pristup ima, također… eventualno je ispravio tu i tamo koju tehničku pogrešku. Generalno se tu više radi o pristupu koji je ove sezone ozbiljniji kod njega.

Što sada slijedi?

Slijede utrke u Hinterstoderu, Kranjskoj gori i Cortini d’Ampezzo, a sad već svi pričaju o Kristalnom globusu malom i tak dalje. Mislim da s tim ne treba biti opterećen. Filip je već došao do ovako visoke pozicije u ukupnom poretku veleslaloma upravo zbog toga jer nije ništa planirano unaprijed, nisu se postavljali nekakvi veliki cijljevi, tako da je najbolje ići i dalje od utrke do utrke od vožnje do vožnje i na kraju ćemo vidjeti.

Što s ostalim dečkima iz ekipe?

Očekivao sam da će se ove sezone oni pomaknuti malo prema unaprijed. Ne znam, svatko od njih također isto ima svoje trenere s kojima radi. Negdje naravno nije bilo previše sreće pa se to ispreplelo s pehovima, u svakom slučaju nisu ostvarili ono što smo željeli ove sezone. Nadam se da će im onda Filipovi rezultati malo pomoći da se konsolidiraju.

Postoje li u Japanu neke mjere opreza zbog virusa Corona?

Ne, nismo imali nikakve posebne mjere, naravno prali smo ruke puno češće nego inače, neki od nas su nosili maske, ali što se službenih mjera tiče nismo primjetili ništa.

Govori li se o otkazivanju utrka?

Za sada nema nikakvih informacija o tome, ali ne znam čujem da se odgađaju sportski događaji itd, mislim da postoji mogućnost da se otkaže i to finale Svjetskog kupa koje se trebalo održati u

Cortini d’Ampezzo, ali otompotom.

Što obitelj radi kada se vratiš kući?

Sinovi su uvijek jako sretni kad se vratim doma, imamo neke svoje igre koje igramo, odlazimo u prirodu često, družimo se što više možemo i uživamo.

Janica je isto doma, mislim da se posvetila potpuno odgoju svojeg sina i uskoro idemo opet na skijanje opet zajedno, tak da se često družimo.

*Na današnji dan, 25. veljače 2002., trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić vratila se u Zagreb, gdje joj je na Trgu bana Jelačića priređen svečani doček, u nazočnosti oko 150,000 građana.


nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist