Ivica Kostelić za GOLD: glazba je jedna od stvari koju je najljepše dijeliti s drugima

Autor 23. studenoga 2020.

Povodom rođendana Ivice Kostelića, popričali smo s njim o kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu, mjuzi i stvarima koje je obitelj Kostelić naučila za vrijeme pandemije:

Hoće li ove godine biti rođendanske proslave ili se preskače?

Ja inače ne slavim rođendane, više ko uskršnji zec slavim ne-rođendane. Za mene je to uvijek malo slavlje u krugu obitelji.
Što ste ti i obitelj Kostelić naučili iz ove pandemije?
Naučili smo cijeniti putovanja i opuštenost pri odnosima s drugima, barem meni osobno to fali. Nadam se da će to brzo proći i da ćemo se vratiti na staro.
Ove godine imali ste sportskih planova vezanih uz jedrenje – novu ljubav. U kojoj je to fazi?
U jedrenju imam dva projekta, jedan je ruta Ruma 2022. To je regata za samce preko Atlantika u brodu klase 40 i drugi paralelni projekt su kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. u Parizu. To guram istovremeno. Sezona je bila specifična, nažalost planovi nisu ispali kako smo željeli ali sam uspio odjedriti dosta utrka na Jadranu, stigao sam nešto malo i na Atlantik. Izvukao sam maksimalno iz sezone i sad planiramo dalje, nadamo se da će situacija biti bolja.
Koje su to karakteristike koje vrhunskog skijaša odvedu na jedrenje?
Mislim da ima par stvari koje iz svakog sporta možeš kopirati u neki drugi sport. Nešto što svi sportovi imaju zajedničko: fokus, snaga volje, disciplina i posvećenost nečemu u čemu želite imati vrhunske rezultate. Po specifičnostima i detaljima skijanje i jedrenje su, barem ovo kojim se ja bavim, dosta različiti.
Par riječi o Zrinki Ljutić?
Ona je izvrsna, prvenstveno možemo računati na nju u budućnosti, ako prođe bez ozljeda. Cijela njezina obitelj jako naporno radi. Rade svi zajedno i predviđam joj svijetlu budućnost.
Miran te je izazvao na 2 Đitras svirku kad dođu bolja vremena…
DApače! Uvijek rado sviram, a glazba je jedna od stvari koju je najljepše dijeliti s drugima, pa ako imam priliku, veseli me.
Glazbena želja?
Nisam dugo čuo Animalse i Hosue of The Rising Sun.

 

 

Označeno kao

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist