IZAŠAO STARDUST TRAILER: BIOPIC O POVIJESTI GLAZBENE IKONE

Autor 29. listopada 2020.

Bilo je pitanje vremena kada će David Bowie dobiti tretman biografskog filma.

U biografskoj drami, IFS Filmsa, pod redateljskom palicom britanskog filmaša Gabriela Rangea opisuje se život glazbene legende netom prije nego postaje svjetska kulturološka ikona.

Prateći Bowiea u pripremama za svoju prvu turneju diljem SAD-a i kreiranje legendarnog alter ega Ziggyja Stardusta, film bi mogao biti prekretnica i za Johnnyja Flynna, kojeg publika uglavnom poznaje kao engleskog glazbenika i pjevača folk rock benda Johnny Flynn & The Sussex Witi, s tek manjim glumačkim angažmanima.

Službeni Stardust sinopsis ide otprilike ovako:

Upoznajemo Davida prije Bowiea. Jednu od najvećih ikona u glazbenoj povijesti. No, tko je mladić iza toliko lica? 1971., 24-erogodišnji David Bowie (Flynn) kreće na svoje prvo putovanje Amerikom kako bi promovirao album ‘The Man Who Sold The World’ s publicistom Ronom Obermanom iz izdavačke kuće Mercury Records. David se na ovoj turneji sastaje sa svijetom koji još nije spreman za personu Bowiea.

Film Stardust pruža nam trenutke ‘iza zavjesa’, momente koji su inspirirali stvaranje Bowievog prvog i najupečatljivijeg alter ega Ziggyja Stardusta. Upravo su oni obilježili na na neki način zacementirali karijeru Bowieja kao jedne od najvećih kulturoloških ikona.

Film se u kinima i na zahtjev očekuje 25. studenog.


Zanima nas što misliš ...

Ostavi komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist