Mick Jagger i Dave Grohl snimili pjesmu o izlasku iz lockdowna

Autor 28. travnja 2021.

“Ovo je pjesma koju sam napisao prilikom jednog od izlaska iz lockdowna, u trenutku kad nam je svima trebao optimizam” kaže Mick Jagger te dodaje kako je bilo jako zabavno raditi sa Grohlom.

Na oduševljenje fanova, Mick Jagger je bez najave objavio novu pjesmu ‘Eazy Sleazy’, u kojoj mu se pridružuje ni više ni manje nego – Dave Grohl! Pjesma je na YouTubeu predstavljena 13. travnja ove godine.

Prožeta rock’n’roll energijom i satiričnim porukama, ‘Eazy Sleazy’ nam osim na vokalu, predstavlja Micka Jaggera na gitari, dok se Dave Grohl pobrinuo u pjesmu unijeti svoj prepoznatljivi zvuk izvedbom bubnjeva, gitare i basa. Tekst je napisao Jagger za vrijeme pandemije, a osim što odiše crnim humorom i umjerenim optimizmom, stvar je ispunjena ironijom i podsmijehom prema sve raširenijem podlijeganju lažnim vijestima i teorijama zavjera.

‘Thats a pretty mask/but never take a chance/ tik tok stupid dance/took a samba class i landed on my ass/trying to write a tune you better hook me up to zoom/see my poncey books teach myself to cook/way too much tv its lobotomising me/think I’ve put on weight/I’ll have another drink then I’ll clean the kitchen sink…‘, duhovito je kroz stihove Jagger prepričao svoje pandemijske dane.

U priopćenju za medije koje je popratilo video, Jagger je napisao da je to pjesma o izlasku iz lockdowna, s prijeko potrebnom dozom optimizma.

Inače, Mick Jagger i društvo pritajili su se za vrijeme pandemije, no za to postoji dobar razlog i nije u pitanju samo korona. Rolling Stones već neko vrijeme tu i tamo naznače kako rade na novom materijalu.

 

Označeno kao

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist