ROCKETMAN ELTONA JOHNA OSVOJIO DVA ZLATNA GLOBUSA

Autor 7. siječnja 2020.

Fantastični biografski film o Eltonu Johnu ‘Rocketman’, osvojio je 5. siječnja na 77.oj dodjeli nagrada Golden Globe Awards na Beverly Hillsu, Californija dva Zlatna globusa.

Taron Egerton koji je u filmu Johna, osvojio je nagradu za najboljeg glumca te je nominiran za Screen Actors Guild Award za nevjerojatnu izvedbu u kategoriji muške glavne uloge.

Jedina nova pjesma napisana za film I’m Gonna Love Me Again osigurala je Eltonu Johnu i dugogodišnjem tekstopiscu Bernieju Taupinu nagradu za najbolju originalnu pjesmu. To je i jedina pjesma na soundtracku za film koju, osim Egertona, uključuje i Eltona Johna. Druge pjesme u filmu pjeva Egerton.

John je bio oduševljen s glumcem koji ga je utjelovio, a koji do sada nikada prije nije bio nominiran za Golden Globe. Ova mu je uloga promijenila život, rekao je s pozornice Egerton.

 

 

 

Rocketman je također nominiran za Best Motion Picture – Mjuzikl ili Komediju, no izgubio je od One Upon a Time in Hollywood.

Uoči dodjele nagrade John je objavio fotografiju sebe i Egertona, kazavši da mu je drago da je glumac nominiran za nagradu, kao i za drugu nominaiciju.

‘Egerton je stavio svoje scre i dušu u ulogu, briljantno odglumivši i otpjevavši’, napisao je John. ‘Pokazao je mnogo talenta i hrabrosti, i veoma sam ponosan na njega’.

 

‘Rocketman je izašao na proljeće i dobio je nevjerojatne kritike – hvala vam. Moja je biografija izašla u jesen i veoma je dobro prošla – hvala vam na tome. Wow, u 72.oj godini sam šokiran.

I ako to nije bilo dovoljno da preispitate vlastiti uspjeh u 2019. , Billboard me uvrstio na broj jedan umjetnik svih vremena, u što ne mogu vjeroavati. Sredinom sam lanjske godine od francuskog predsjednika Macrona primio Legion d’Honneur, što je najviša čast koju jedan umjetnik u Francuskoj može postići’.


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist