ROLLING STONE RONNIE WOOD KAO PICASSO: PREDSTAVIO NOVA SLIKARSKA UMJETNIČKA DJELA

Autor 3. svibnja 2019.

Ronnie Wood predstavio je svoja posljednja umjetnička slikarska djela u stilu apstraktne ikone slikarstva Pabla Picassa.

Najveću medijsku pažnju izazvala su djela inspirirana Picassom koje je Wood posvetio bendu. Potpisane slike uskoro će se moći kupiti putem njegove internetske stranice. Cijene se kreću od 595 do 1500 funti. Tri verzije slike na prodaji su u limited editionu pod nazivom ‘Apstraktni Stonesi’.

 

‘Nazvao sam ih ‘The Picasso Stones’, rekao je Ronnie Wood u izjavi.

‘To je moja interpretacija Picassove slike ‘The Three Dancers’. Gledajući original, inspiriralo me da naslikam vlastitu sliku, ali sa članovima Stonesa. Napravio sam nekoliko verzija i svaka je malčice drukčija od druge’.
‘Dobro sam se zabavio dok sam ih slikao. Picasso je imao mnoge uzore u umjetnicima, no kladim se da nikada nije pomislio da će nekome baš on postati inspiracija. Nadam se, i mislim da bi mu laskalo da zna, no isto tako da bi bio i malo šokiran i ugodno iznenađen na moj pokušaj prema njegovim radovima’, dodao je Wood.

 

Lani je Wood objavio knjigu u kojoj su prikazani umjetničke set liste koje je kreirao za Stonesove koncerte tijekom godina.
‘Tijekom proba, crtao bih na velikim platnima, napisao bih popis pjesama, ključne note…’ rekao je. ‘Tada bismo ih objesili na zidove sobe gdje su bile probe kako bismo znali gdje smo bili i kamo idemo. Ponekad su Keith (Richards) i Mick (Jagger) dodavali nešto crteža na ta ista platna i tako bi ona postajala umjetnička djela’.

Iako je najpoznatiji po slikarskim ostvarenjima svojih kolega i prijatelja iz banda te glazbenika poput John Lee Hookera i Muddyja Watersa, Woodovi česti motivi su i konji i pejzaži.

Legendarni bend nedavno je objavio novi kompilacijski album ‘Honk’.

 

Niz već ugovorenih nastupa morali su odgoditi zbog Jaggerovog zdravstvenog stanja.


Zanima nas što misliš ...

Ostavi komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist