Stevie Wonder novim pjesmama poziva na ljubav i jedinstvo

Autor 14. listopada 2020.

Stevie Wonder je objavio dva nova singla kojima poziva na jedinstvo u vrijeme sustavnog rasizma i pandemije koronavirusa.

‘Where Is Our Love Song’ and ‘Can’t Put It In the Hands of Fate’ pjesme su koje je sedamdesetogodišnji Wonder počeo pisati prije dosta godina, a čiji su motivi bili romantični. Recentni događaji potaknuli su ga da malo promijeni ploču, odnosno da romantične teme pričekaju neko druge vrijeme jer je današnjici potrebno ipak nešto drugo.

‘Ako mogu pomoći ljudima i nahraniti ih pjesmom, onda je to za mene najveća radost’ – referirao se na pjesmu ‘Where Is Our Love Song’.

Wonder je karijeru počeo kao jedanaestogodišnjak, a svoj hit iz 1980. ‘Happy Birthday’ iskoristio je za kampanju da se rođendan ubijenog borca za crnačka prava Martina Luthera Kinga Jr. proglasi američkim nacionalnim praznikom.

Autor koji je 25 puta osvojio Grammyja, ispričao je da su ga za pjesmu ‘Can’t Put It In the Hands of Fate’ nadahnuli ulični prosvjedi protiv društvene nepravde, borba za pravo glasa ali i istraživanja za cjepivom protiv covida.

Najavio je i da su svi prihodi od singlova namijenjeni neprofitnoj udruzi Feeding America.

 

Označeno kao

Zanima nas što misliš ...

Ostavi komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist