TINA: film o karijeri i životu legendarne Tine Turner

Autor 24. veljače 2021.

Novi dokumentarni film o legendarnoj glazbenici Tini Turner ‘Tina’ očekujemo 27. ožujka.

„Od svoje rane karijere kraljice R&B-a do rekordnih turneja po rasprodanim arenama 80-ih, Tina Turner skida zavjesu i poziva nas u svoj privatni svijet na način na koji to nije učinila nikad prije. Otkrivajući svoje unutarnje najteže borbe i dijeleći neke od svojih najosobnijih trenutaka, ‘Tina’ je inspirativan zapis jedne od najvećih preživjelih u modernoj glazbi.”

Upravo je izašao trailer za film Tina, čija je protagonistica jedna od omiljenijih pjevačkih legenda Tina Turner. Dokumentarac će prikazati njezin uspon do slave i borbe u karijeri kao i status ikone u 80-ima i kasnije. Film ‘Tina’ nastoji istražiti njezine najupečatljivije izvedbe, uključujući ‘Proud Mary’, kao i njezine do sad neispričane osobne priče.

TINA je djelo Oscarom nagrađenih redatelja Dana Lindsaya i T.J. Martina i producentske kuće Lightbox koja stoji iza autoriziranog dokumentarnog filma o Whitney Houston iz 2018. godine. Na filmu je radila i producentica Diane Becker koja je nominirana za Emmy. Radnja filma prati njezinu nevjerojatnu karijeru kao i privatni život i zlostavljanje od strane bivšeg supruga i glazbenika Ikea Turnera. Bit će tu niz snimki iz prošlosti, ali i iz perioda kada nije toliko bila u fokusu javnosti.

Osim intervjua s Tinom, o njoj će pričati i Angela Bassett, Oprah Winfrey, Tinin koautor Kurt Loder, dramaturginja Katori Hall koja je napisala mjuzikl o Tininom životu i njezin suprug, Erwin Bach.

Svjetska premijera filma trebala bi biti održana na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu koji se održava od 1. do 5. ožujka dok će u programu HBO-a biti prikazan 27. ožujka, te 28. u programu Sky Documentaries i Now TV.

Inače, Tina Turner je ove godine nominirana za ulazak u rock and roll Kuću slavnih. Prvotno je uvrštena zajedno s Ikeom Turnerom 1991. godine, a sada postoji mogućnost da će i kao solo glazbenica ući u Kuću slavnih.

 

Označeno kao

nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist