Whitesnake zapalili Šalatu

Autor 4. srpnja 2019.

Legendarni britanski rock bend Whitesnake održao je u srijedu navečer koncert na zagrebačkoj Šalati u sklopu svjetske turneje ‘The Flesh and blood’.

 

Na stage su izašli, kako je i predviđeno u 21 sat, Whitesnake je u sat i dvadesetak minuta svirke izveo svoje najveće hitove iz karijere duge 40 godina, ‘Here I go again’ i ‘Shut up & Kiss me’ (koje možemo slušati na našem Gold streamu ). Niti jak vjetar i kiša koja je počela padati pred kraj koncerta nisu omeli rockere, dapače, dobiveno je na snazi i ugođaju.

 

Frontmen David Coverdale na svo je Twitter accountu, netom nakon koncerta tvitao više od desetak tvitova o koncertu u Zagrebu, pa se nadamo da će se legende još koji put vratiti u Hrvatsku.

 

 

Grupu je 1978. godine osnovao David Coverdale, nakon odlaska iz Deep Purplea, a koji i danas drži poziciju frontmena. Ostatak benda čine Tommy Aldridge na bubnjevima, Reb Beach na gitari, Michael Devin na basu, Joel Hoekstra na gitari i Michele Luppi na klavijaturi.

Nakon multi-platinasta prva četiri izdanja, ‘Trouble’, ‘Lovehunter’, ‘Ready And Willing’ i ‘Come An’ Get It’ grupa je sredinom 80-tih izbacila dva albuma koja su ih zauvijek upisala u rock antologiju – ‘Slide It In’ i monumenatalni ‘Whitesnake’. Upravo s tog materijala, koji je nedavno proslavio tri desetljeća, skinuta su tri najvažnija singla ‘Here I Go Again’, ‘Is This Love’ i ‘Still Of The Night’ u povijesti benda.

Prije Šalate, Whitesnake je nastupao u Ciboni prije dvije godine te 2008. u Osijeku.

 

Autor: Martina Bušić


Zanima nas što misliš ...

Ostavi komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *nastavi čitati

prethodni članak

300 godina Stonesa!


Thumbnail

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist