Zrinka Ljutić za Gold: neprocjenjivo je uza sebe imati Janicu

Autor 16. studenoga 2020.

Zrinka Ljutić, mlada nada hrvatskog skijanja jutros nam se javila iz Suldena u Italiji gdje trenutno trenira. Filip je sa Zrinkom popričao o tome kako je sve krenulo, je li Janica stroga trenerica, ali i kakvu mjuzu sluša.

U nastavku pročitaj cijeli razgovor:

Što te motiviralo da se kreneš bavit sportom?

Od malih nogu sam bila izložena aktivnostima i raznim sportovima, to je za mene bilo normalno. Tako je bilo i sa skijanjem Kako je moj tata bio skijaški trener počela sam i sa skijanjem u klubu i sve više i više sam htjela, počela sam se natjecati i tako je sve krenulo.

Osim rezultata kao poveznice s Janicom, tu je i obiteljska priča:
Da, četvero nas je djece, svi se bavimo skijanjem. Imam starijeg brata Tvrtka (18), ja imam 16, sestru Doru (15) i mlađeg brata Hrvoja (13).
Pretpostavljam da skijanje nije jedini sport u kojem si se okušala?
Otkad smo bili manji, tata nam je predstavio jedrenje na dasci i windsurfing. Moj brat Tvrtko je najviše zapeo, počeo je vježbat trikove i ić na natjecanja, pokupili smo to od njega i svi smo stvarno to jako zavoljeli. Probala sam i kajtanje, to mi je super…
Načuli smo da ćeš trenirati s Janicom… Već ste krenule? Jel stroga?
Ovo je sad bilo prvo skijanje i utrka da je Janica sa mnom. Opušteno je, daje mi odlične savjete i baš je super. Imati tako nekog uz sebe je neprocjenjivo.
Kak se nosiš s očekivanjima? Jel ti dosadašnji rezultati stvaraju dodatnu motivaciju ili možda pritisak?
To pokušavam iskoristit samo kao  veliku motivaciju. Ne pokušavam previše razmišljat nego samo radim svoju stvar. To mi je do sad najviše pomoglo, trenirat i usredotočit se na ono što volim i napedovanje.  Ne zamaram se s tuđim mišljenjima i očekivanjima.
U sekundama prije utrke, šta prvo pomisliš?
Možeš ti to, zamišljam si možda neki ključni dio staze. I to je to, jednostavno idemo. TU smo, budi brza i probaj ne pasti.
Imaš neke sportske uzore?
Naravno Janica i Ivica. I Marcel Hirscher, on mi je veliki skijaški uzor.
Kako usklađuješ obaveze u školi s treninzima?
Idem u dopisnu, pohađam u birotehnici dopisno obrazovanje smjer opće gimnazije. I sad bi se trebala malo više posvetit školi jer nisam baš učila u zadnje vrijeme hahah. Nije naporno jer mi ni roditelji ni profesori ne stvaraju pritisak, susretljivi su i dopuštaju mi da odgovaranje online. Nema pritiska, kad završim završim.
Je li se nešto promijenilo u odnosu na razdoblje prije korone što se tiče treniranja i natjecanja?
Puno toga se promijenilo što se tiče treninga. Dosta više smo trenirali tijekom karantene tak da mogu reći da sam napredovala dosta. Putovanja su se promijenila, moramo paziti gdje jesmo ili nismo na listi, testirati se. Sad smo npr. u Italiji u Soldu (Sulden) i nadamo se da nas neće zatvoriti. BIli smo do sad u Austriji pa su zatvorili skijalište. Za sve nam treba neki plan B.
Šta slušaš, načuli smo neke Foo Fighterse…?
Da, jako volim Foo Fighterse, alternativu 90-ih. Pepperse, Rage Against Machine jako volim, Motorhead…
A sad brzopotezna pitanja:
Dinamo ili Hajduk?
DINAMO
Beatlesi ili Stonesi
BEATLESI
Janica ili Ivica?
Janica
Kipo ili Dzungul?
Kipo
Zrinki želimo puno sreće! 🙂

 


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist