Beatlesi objavili novi glazbeni video!

Autor 19. listopada 2022.

‘Ažurirana’ verzija legendarnog Taxmana, prvi je singl nadolazećeg reizdanja njihovog sedmog studijskog albuma Revolver koji je objavljen 1966. godine.

Kako piše Rolling Stone, zvuk albuma sadrži tehnologiju ‘de-mixinga’ koju je razvio tim Petera Jacksona za dokumentarac Get Back, pod vodstvom Emilea de la Raya iz WingNut Films Productionsa. Riječ je o tehnologiji kojom se originalno snimljene bubnjeve, gitaru i bas na jednom kanalu, uspjelo razdvojiti i ponovno smiksati na odvojenim kanalima.

Inače, album ‘Revolver’ poznat je kao jedno od najrevolucionarnijih glazbenih ostvarenja 60-ih, kako zbog svog komercijalnog uspjeha, tako i zbog svoje inovativnosti i avangardnog glazbenog stila.

Album je specifičan i po tome što su na njemu prvi put uz miks pult upotrebljene četverokanalne miksete kao i metode kompresije i filtriranja zvuka. Producent George Martin, koji je najzaslužniji za provođenje svih inovacija, poigrao se i s ‘klasičnom’ opremom, razmjestivši mikrofone na neočekivana mjesta u studiju Abbey Road, čime je postigao neobične varijacije zvučnog balansa.

Što se tiče reizdanja, ono će biti dostupno u tri formata: na vinilu, CD-u i digitalno.

Deluxe reizdanje uključuje originalni mono mix, stereo mix, te novi remix Gilesa Martina, sina Georgea Martinam originalnog producenta Beatlesa. Sadržavat će i snimke s proba, demo snimke te verzije koje su na kraju otpale s albuma.

Bit će tu i bonus singl s novim stereo remixom i originalnim mono zapisom pjesama ‘Paperback Writer’ i ‘Rain’, uvodna riječ Paula McCartneya, knjiga od sto stranica bogata slikama, kao i osobni osvrt, odnosno esej bubnjara Rootsa Questlovea.

Sve kolekcije bit će objavljene 28. listopada, a prednarudžba je dostupna na online trgovini Beatlesa.


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist