Elvisov posljednji koncert u Indianapolisu

Autor 26. lipnja 2020.

Posljednji koncert Elvisa Presleya održan je 26. lipnja 1977. na tržnici Market Square u Indianapolisu za 18.000 ljudi.

Elvis Presley, širom svijeta poznat i kao kralj rock ‘n’ rolla, desetljećima je oduševljavao publiku svojim izvedbama, jedinstvenim izgledom i vokalom. Jedan od koncerata koji je privukao najviše pažnje bio je upravo njegov posljednji koncert u Indianapolisu na Market Square Areni. Bilo je to prije točno 43 godine, a na koncertu je bilo 18 tisuća ljudi.

Fanovi u redu za ulaznice, Market Aquare Arena, ©ElvisPresleyPhotos.com.

Dan prije koncerta, 25. lipnja 1977. godine, članak Indianapolis News-a najavljivao je event za koji se još uvijek moglo kupiti ulaznice po cijeni od 15$ (danas bi to bilo oko 60$).

 

 

 

 
Koncert je počeo u 20.30h, ali Elvis nije nastupio do 22h. Prije Kinga, publiku su zagrijali brass band, soul pjevači i komičar. Elvis je svirao 80ak minuta, a među izvedbama te večeri našle su se ‘Jailhouse Rock, Hound Dog, Hurt, cover verzija Bridge over Troubled Water (Simon & Garfunkel),… Koncert je zatvorio s pjesmom ‘Can’t Help Falling in Love with You’. Publiku je novodno pozdravio sa: ‘We’ll meet you again, God bless, adios’. Iako je publika te noći bila oduševljena, PRESS je bio podijeljenog mišljenja. Šest tjedana nakon svog posljednjeg koncerta u Indianapolisu, Elvis je preminuo u svom domu u Gracelandu 16.kolovoza 1977.

Inače, Market Square Arena srušena je 2001. godine i danas je na tom mjestu parkiralište. Ostao je memorijalni spomenik u znak časti na povijesnu važnost Elvisovog posljednjeg koncerta.

 

 

 


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist