Električni Orgazam – 40 godina

Tvornica kulture

Informacije
Datum: 11. prosinca 2021.
Time: 20:00
Lokacija: Tvornica kulture
Detalji

U godini obilježavanja 40. rođendana kultne novovalne kompilacije PAKET ARANŽMAN , u Velikom pogonu Tvornice kulture održati će se slavljenički koncert. U subotu, 11. prosinca, Gile i ekipa pred vjernom će publikom rekapitulirati sve godine svoga djelovanja, a za ovu posebnu priliku odsvirati i par stvari Idola i Šarla akrobate s kojima su dijelili kompilaciju Paket Aranžmana.

Svojim dugogodišnjim iskustvom i kvalitetom, Električni orgazam odavno je zaslužio svoj kultni status u bivšoj Jugoslaviji.
Bend je nastao početkom 1980-ih. Predvođeni 19-godišnjim Srđanom Gojkovićem Giletom, u samo nekoliko mjeseci doživjeli su veliku popularnost. Sljedeće godine s grupama Idoli i Šarlo Akrobata sudjeluju na jednom od najvažnijih albuma u povijesti domaće glazbe pod nazivom Paket aranžman i tako započinju novi glazbeni pravac, tzv. „novi val“. Postigavši uspjeh s tim izdanjem, u sljedeće tri godine izdali su 4. studijska i 1. live album i s njima se visoko pozicionirali na rock sceni tadašnje države.

Mnogi članovi prošli su kroz Električni orgazam u posljednja četiri desetljeća, ali bend je odolijevao svim promjenama, pa i vremenu,pa i dalje ostaju posvećeni karakterističnom, tvrdom zvuku. Iza njih su dvoznamenkasta izdanja ploča i brojni hitovi za sva vremena kao što su ‘Zlatni papagaj’, ‘Debela’, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Kapetan Esid’, ‘Bejbe ti nisi tu’ , ‘Da si tako jaka’ ….

Danas, s titulom najdugovječnije beogradske novovalne grupe, održavaju uspomenu na najbolje razdoblje domaće glazbene scene. Stari zvuk ‘ex-ju’ rocka zasigurno će kod starije publike probuditi nostalgiju i podsjetiti je na neka prošla vremena, dok će mladima približiti duh starog dobrog zvuka.

Koncert se održava uz primjenu svih epidemioloških mjera, a svi posjetitelji za ulazak na koncert moraju posjedovati ispravnu covid putovnicu ili negativan test ne stariji od 48h.

Cijena ulaznice za rođendanski koncert iznosi 80 kuna u pretprodaji i 100 kn na dan koncerta.

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist