MIRELA PRISELAC REMI UOČI TVORNICE: NEMOJTE SLUŠATI SAVJETE STARIJE EKIPE

Autor 13. prosinca 2018.

Elemental u 2018. godini slavi 20 godina postojanja, a za svoje je poklonike pripremio dvostruki koncert ovog vikenda u Tvornici kulture.

Uoči koncerta razgovarali smo s ‘majstoricom frontwomanicom‘ Mirelom Priselac Remi.

Razgovarali smo o tome kako je počela cijela priča s Elementalom, repertoaru nadolazećih koncerata, pisanoj biografiji i planovima za budućnost:

Ajmo drito u glavu, mogu komotno reći velikih 20 godina, mene je iznenadilo, Elemental ima 20 what? Kak je vama to?

Pa mi kao brojimo od početka, a publika više broji od albuma Male Stvari. To je bilo 2004. , a činjenica je da smo mi od 98. rovali po underground rapu zagrebačke scene. Mali Album nas je na neki način izbacio u ‘mainstream’. Tak’ da su me znali pitat’ nakon toga: ‘izdali ste prvi album?’ pa bi ih vječno ispravljala, ne ne, izdali smo treći album…

Dobru ste bazu napravili prije toga, mislim ja sam ti ono pobornik underground scene i to mi je totalno kul, dva koncerta su sad u planu, naš koncert i vaš koncert. Vi ćete napraviti setlistu za prvi dan, a publici ste dali mogućnost da slože drugi dan. Otkud ta ideja, kak će bit, malo da mi najaviš koncerte..

Dakle razlikuju se koncerti po tim setlistama, htjeli smo odmaknuti od klasične elektro-akustične forme. Ekipa je odabrala pjesme koje će se svirati u subotu, a mi smo sad u kombiju i slažemo listu koju ćemo svirati u petak. Koncert u petak će više biti, kolko god da poštujem izbor naše publike, ‘kužerski’, u smislu da će biti neke pjesme koje nismo već dosta dugo svirali. Spremamo neka iznenađenja koje ćemo lagano otrkivati ovog tjedna…Bit će to fakat dobro!

Nedavno je izašla biografija, Sve samo ne romantika, mislim da je naslov sve rekao, kak je to imat svoju biografiju?

Iznenadilo me koliko ljudi čita i koliko je ta biografija planula. Marko Podrug, autor knjige, napravio je zanimljiv koncept knjige. Nema ‘wikipedijskih podataka’. Priča nije romantizirana nego je dosta realna. Svaki band ima svoje tajne. Prvi dio knjige je posvećen više manje hrvatskoj rap sceni u povojima tak da može biti zanimljiva i ljudima koji nisu fanovi Elementala.

Koliko me sjećanje služi dobila si neku nagradu pa si rekla da nisi pjevačica nego reperica…?

Da to je bila Zlatna kugla 2005. i ja sam bila ljuta jer sam dobila nagradu za pjevačicu iako sam reperica. Ali opametila sam se kasnije i shvatila da ne moraš biti samo jedno…

Miran se sjetio pitati Remi i što bi bila kad nebi bila reperica, koji joj je najdraži legendarni hit i što i poručila mlađoj ekipi koja se želi baviti muzikom…

Cijeli intervju poslušaj na sljedećem linku:

 

 

 

 

 

 

Označeno kao

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist