Vrijeme je za GOLD BAJK!

Autor 1. rujna 2022.

EDIT: hvala svima na sudjelovanju i uloženom u trudu! Broj prijava koje smo primili nadmašio je sva naša očekivanja. Dobitnici ovog Gold Bajka su Denis i Tamara! (njihove priče možeš pronaći na dnu članka).

Ako se pitaš kakve veze ima pjevušenje legendarnih hitova s novim bajkom za tvoju garažu, odgovor je Gold Bajk!

U prijevodu, u nadolazećim danima imaš priliku spojiti ugodno (legendarne hitove) s korisnim (novim biciklom) i osvojiti jedan od dva bicikla iz Keindl sport ponude.

KAKO DO BAJKA?

Složi svoju listu legendarnih hitova koje ćeš pjevušiti, fućkati ili slušati (ali samo na jedno uho :P) dok se voziš na svom novom bajku.

Pošalji nam popis na Whatsapp 091 1234 949 do 08. rujna i slobodno nam ispričaj koju o tome zašto baš tvoj izbor zaslužuje Gold Bajk.

Dvije najkreativnije prijave osvajaju Gold Bajk, a osim što ćeš se voziti na super novom bajku, u eteru ćemo pustiti i tvoju ‘Gold Bajk’ listu legendarnih hitova!

Konkretno, radi se o modelima CUBE AIM i CUBE AIM PRO koji su prikladni za sve, od odlaska na posao do vožnje u prirodi.

Vremena za prijavu imaš do 08. rujna do 9 ujutro, sretno! 😀

Ponudu bicikla i svega ostalog chekiraj na stranici Keindl sporta, kad je riječ o biciklima i outdooru, fakat su zakon!

Keindl Sport već 20 godina prati i živi biciklizam kroz sve discipline. Distributeri smo najjačih biciklističkih brendova i nudimo široku ponudu opreme za profesionalno i rekreativno bavljenje sportom. Naš tim čine educirani biciklistički i sportski entuzijasti koji svojim znanjem, energičnošću i angažmanom grade sportski duh i čine ga svakodnevicom.

Denis nas je svojom playlistom odveo u daleki Texas i spojio slikovite razglednice uz savršenu glazbenu kulisu:

Dragi slušatelji pripremite svoje bicikle, romobile i ostala slična vozila jer krećemo u laganu vožnjicu kroz svima nam drag glazbeni vremeplov samo sa najboljim Gold FM hitovima! Pošto se ne možemo vezati jer vozimo bicikl, staviti ćemo kacigu na glavu i uz već odabranu rutu slušati samo legendarne hitove!
Za početak krećemo put Kansasa nešto pojesti u Roadhouse Texas.
Gladni smo i nema boljeg nego biciklom proći kroz grad i skinuti usput koju kaloriju, prošetati brk ali i svoj novi bike!
I zato Mislim da ne postoji bolja opcija od ove pjesme:

Kansas City / Hey – Hey – Hey – Hey! – The Beatles!
Znamo da će nas dobri stari rock ‘n’ roll uvijek dići sa stolice i poslati nas ravno na podij.
Vozeći se kroz periferiju grada, nismo mogli ne stati i poželjeti tek novopečenim mladencima sve najbolje.
U pozadini se čuje Chuck Berry – You never can tell!
Sljedeće dvije pjesme dolaze u paru! Ne želimo stati ili odustati već na prvoj uzbrdici tako da trebamo neke dvije pjesme da nas “dignu”. A što će nam dignuti motivaciju bolje nego sljedeće dvije legendarne stvari:
Black Sabbath – Paranoid i Back in Black od AC/DC-a.
Iako nismo kamenčići koji se kotrljaju nego odgovorni biciklisti, imamo pravo poslušati Honky Tonk Women! “That Gimme, gimme, gimme the honky tonk blues!
Ako je mogao onaj frajer voziti skateboard, piti sok, biti nasmijan, uživati u životu i u tim trenucima slušati Fleetwood Mac zašto ne bismo mogli i mi. I mi volimo život, i mi volimo ovu stvar: Fleetwood Mac – Dreams!
Jim Morrison kaže nam” Keep your eyes on the road, your hand upon the wheel!” jer uskoro smo na cilju!
A opreza nikad dosta! Mislili ste da smo zaboravili? E nismo! Znate da su kod nas najbolji hitovi i da nećemo otići iz Kansasa bez da pustimo ovu stvar: Carry On Wayward Son – Kansas.
U elementu smo i treba nam nešto stvarno jako, nešto sto ce nas podsjetiti zasto volimo rock n roll.

Odgovor koji tražimo?
Joan Jett & Blackhearts – I Love Rock N Roll!
Stiže još jedna uzbrdica, ali na svu sreću tu je Freddie Mercury – Don’t Stop Me Now!
Lagano skrećemo u ulicu, susjed nam ljubomorno odmjerava bicikl dok možda i zadnji put kosi travu na dvorištu. Cigareta mu viri iz usta dok nama u jednom uhu traje Surf Rider (Lively Ones).
Stigli smo doma, moj pas Ringo maše repom. Iako sretan zbog mene, više maše repom jer čuje svoju omiljenu pjesmu kojom zatvaramo ovo putovanje.
Za njega, vas i nas Black Dog – Led Zeppelin.

Tamara nas je jednostavno oduševila izborom pjesama, od kojih smo neke čuli prvi put:

Ima li glavu i rep? Nema! Ima li konzistentan muzički smjer? Nipošto! Jesu li vremenska razdoblja barem poredana? Apsolutno ne! Ali sve to nije bitno jer legendarni hitovi ne pitaju za smisao i konzistenciju, pitaju samo za onaj trenutak kad ti stigne do uha i ispuni glavu srećom, a svaki od hitova s moje gold bajk liste savršeno odrađuje tu zadaću! Neke pjesme su vrhunske, neke me vežu uz posebno trenutke iz života. Neke su uspomene na tinejđerske ljubavne drame, a neke su originalna verzija Layle – apsolutno najbolja! Legendarni hitovi na Goldu pokrivaju sva raspoloženja koja imam (a imam ih), sve smjerove koje volim (a ima ih), razdoblja u čijoj muzici uživam, i sve to uspiju, a da za razliku od moje liste, imaju i glavu i rep!

Derek and The Dominos – Layla

Leo Martin – Ima Vremena

The Warriors – Nowhere To Run

Joan Jett & the Blackhearts – I Hate Myself for Loving You

Kim Carnes – Bette Davis Eyes

Pink Floyd – Learning To Fly

Alan Sorrenti – Tu Sei L’Unica Donna Per Me

Dolly Parton / Kenny Rogers – Islands In The Stream

Dean Martin – Ain’t That Kick In the Head

Ritchie Valens – We Belong Together

Brian Hyland – Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini

Ljiljana Petrović – Bikini Sa Žutim Točkicama

Big Bopper – Chantilly Lace

Chuck Berry – My Ding-A-Ling

Elvis Presley – Shoppin’ Around

Genesis – Invisible Touch

Smokie – Oh Carol

Chris Norman, Suzi Quatro – Stumblin’ In

Stevie Wonder – Signed, Sealed, Delivered

Vladimir Đuza Stojiljković – Pa Boga Mu Poljubim


nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist