BAJAGA LIVE NA GOLDU: NE VJERUJE SEBI, ALI VJERUJE U NEZABORAVAN ZAGREBAČKI KONCERT

Autor 6. veljače 2019.

Uoči velikog koncerta Bajage i Instruktora u zagrebačkoj Areni, Momčilo Bajagić Bajaga gostovao je kod Filipa Riđičkog u sklopu programa Gold Morning.

Život je uvijek siv i žut, to se ne mijenja“, kaže Bajaga, koji na sceni egzistira već četiri desetljeća. S više od 400 pjesama iza sebe normalno je da se neke i zaborave.

Prije 30-ak godina, kada sam radio za dječju emisiju, jedan stariji gospodin koji je dugo radio s klincima rekao mi je da sam napravio pjesmu koja se zove ‘Jedan, dva tri’. Ja sam tvrdio da nisam. On kaže: ‘Ja imam videosnimku’, a ja odgovaram: ‘Nema teorije’. Ali onda mi je pustio snimku i u sekundi sam se sjetio cijele pjesme.”

Otkrio je i detalje o poznatoj pjesmi ”Tamara”.

Napisao sam je prije nego što sam otišao u Rusiji. Izmišljena je, ali kao da je prava.” Napomenuo je kako su u pjesmi pogrešni neki geografski podaci, no uz smijeh je dodao kako je unatoč tome mnogima vrlo draga.

Prisjetio se i prvog koncerta u Zagrebu davne 1984., koji je u kultnom Kulušiću održao pred dvjestotinjak ljudi, iako je klub imao kapacitet za dvostruko više.

Na tom prvom koncertu klub nije bio pun, ali kada smo nakon nekoliko mjeseci ponovno došli – napunili smo ga”, prisjetio se svojih početaka.

Slušatelj je Bajagu pitao je li istina da je na gaže morao ići okolnim putevima kako bi izbjegao ljubomorne momke.

Ti okolni putevi nemaju veze, tako krenu neke legende…“, nasmijao se Bajaga.

Na Gold FM-u odigrao je i igru nazvanu prema njegovu legendarnom hitu “Verujem, – ne verujem”, u kojoj se trebao izjasniti o tvrdnjama poput: “Trump je veća faca od Putina”, “Hrvatska je trebala biti prvak svijeta u nogometu”, “Fićo je bio bolji od Jugića”…

 

Za zagrebački koncert set-lista je spremna. Otpjevat će šest, sedam pjesama s novog albuma, kao i hitove iz svih razdoblja karijere. Obećava dva i pol sata odlične svirke. Da će tako i biti, pokazao je i u našoj redakciji, gdje je zasvirao i zapjevao s voditeljima Miranom Bistričićem i Filipom Riđičkim.


nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist