Stiže novi film o Elvisu!

Autor 22. veljače 2022.

Film dolazi u kina krajem lipnja. Elvisa će glumiti Austin Butler (Once Upon A Time In Hollywood), a njegovog menadžera Tom Hanks.

Film kompanije Warner Bros. Pictures režirao je australski redatelj Baz Luhrmann. Autori kažu kako priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjeva uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana, a tu je i odnos s Priscillom Presley.


Film će zasigurno karakterizirati specifični stil jer je Baz Luhrmann, redatelj moderne adaptacije Shakespearovih ‘Romea i Julije’ (1996), romantičnog mjuzikla ‘Moulin Rougea'(2001), epske, avanturističke drame ‘Australija’ (2008)” te ekranizacije romana F. Scotta Fitzgeralda ‘Veliki Gatsby’ (2013), poznat po prepoznatljivoj vizualnoj estetici koju je oblikovao njegov interes za kazalište, umjetnost i modu.

Osim Butlera i Hanksa, od glumačke postave tu je i nagrađivana kazališna glumica Helen Thomson koja glumi Elvisovu majku, Richard Roxburgh u ulozi njegova oca, Vernona te Olivia DeJonge koja tumači Priscillu.

Za uloge ostalih glazbenika koji se pojavljuju u filmu, Luhrmann je angažirao pjevačicu i kantautoricu Yolu kao baku rock’n’rolla, sestru Rosettu Tharpe, modela Altona Masona kao Little Richarda, teksaškog blues glazbenika Garyja Clarka Jr.-a kao Arthura Crudupa i glazbenicu Shonkau Dukureh kao blues pjevačicu Willie Mae, poznatiju kao “Big Mama Thornton”.

‘Elvis’ se u kinima očekuje krajem lipnja 2022., a nakon toga i na streaming servisima.

izvor: hina


nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist