TOTOVA ‘AFRIKA’ VJEČNO SVIRA U PUSTINJI NAMIB

Autor 21. siječnja 2019.

Najstarijom pustinjom na svijetu, pustinjom Namib vječno će odjekivati najslušanija pjesma Tota -Afrika.

Smještena u priobalnoj pustinji Namib, domaći umjetnik Max Siedentopf postavio je zvučnu instalaciju koja ima beskonačnu vrtnju, kao počast ovom soft rock klasiku.

Četverostruko platinasta pjesma iz 1982. jedna je od najslušanijih pjesama u 2017. s preko 440 milijuna pregleda na Youtube-u.

Siedentopf je za BBC rekao da će pjesma svirati u vječnost, pomoću solarnih baterija ‘kako bi Tota zadržao u vječnosti’.

Gotovo petominutna pjesma i dan danas je ostala popularna u pop kulturi i predmet je mememova kao i tema na Redditovim stranicama.

‘Želio sam odati konačnu počast fizičkom izložbom ‘Africi’ u Africi, objasnio je ovaj 27-ogodišnji umjetnik.

‘Neki je Namibijci vole dok neki kažu da je najgora zvučna instalacija ikad. Mislim da je to veliki kompliment’, objasnio je.
Neotkriveno mjesto u 55 milijuna staroj pustinji Namib sada posjeduje šest zvučnika priključenih na MP3 player sa jednom jedinom pjesmom.
Siedentopf se nada da će pjesma nastaviti svirati idućih 55 milijuna godina. Iako su dijelovi instalacije napravljeni od materijala koji bi mogli dulje trajati, siguran je da će surovi uvjeti pustinje s vremenom instalaciju načeti.

Link na video preuzet s The Guardiana


Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist