Damir Krznar za Gold: ‘Nećemo grlom u jagode’

Autor 19. svibnja 2021.

Jutros je u Gold Morningu naš Filip uoči večerašnjeg ogleda s Istrom porazgovarao s trenerom Dinama, Damirom Krznarom. Poručio je da su željni Rabuzinovog sunca, otvoreno je progovorio o budućnosti Dinama i prodaji igrača te otkrio da su ‘lakše note’ u svlačionici zabranjene.

Finale Kupa bilo bi kao osvajanje šlaga na torti ove fantastične sezone…?

Nakon par godina ponovno postoji šansa da završimo sezonu s dvostrukom titulom. Kup je posebno osjetljiv jer smo ga u zadnje četiri godine osvojili svega jednom. Željni smo tog Rabuzinovog sunca i zbilja želimo da grije naše tribine sljedećih godinu dana.

Iako se Istra bori za ostanak u 1. HNL, zaslužuje poštovanje i ozbiljnost…

Momčad koja je u finalu kupa zaslužuje respect. Dokazali su da nisu tu slučajno. Nijedna momčad u finalu nije tu slučajno. Izuzetna partija protiv Rijeke u polufinalu. Istra ima svojih prednosti. Izuzetno organizirani i čvrsti blok s petoricom u zadnjoj liniji što nama uvijek predstavlja problem, ta gustoća, teško nalazimo tu rješenja, ali nađemo nekako. Morat ćemo biti strpljivi i u toj utakmici. Istra ima izuzetne, brze igrače koji ti uvijek mogu smjestiti neku kontru, trebat ćemo biti na oprezu i fokusirani. Bez obzira na broj utakmica moramo biti na 100% kako bi opravdali ulogu favorita.

Budućnost Dinama u idućoj sezoni?

Nekakav interni dogovor je da nećemo ‘grlom u jagode’. Ako možemo malo bahato postaviti granicu, ispod 15-ak milijuna nijedan igrač neće otići. Tu, naravno, razmišljamo o našim reprezentativcima. Želimo da i dalje ostanemo na okupu. Sve će ovisiti, naravno, o našem plasmanu u Europi. Daj bože da se dočepamo grupe Lige Prvaka ili Europa lige. Ako dođemo do play-offa Lige Prvaka, onda puke potrebe za preživljavanjem i prodajom neće biti jer će nam i ta nagrada biti dovoljna za 75-80% budžeta.

Dinamo, zvanje ili zanimanje?

Ovo je posao koji živiš od jutra do sutra. Zaspiš s problematikom koja te čeka sutra, a s istom se budiš. Doma je laptop na koljenima, kanal s utakmicama…

Svima nam u obitelj nogomet već ide na uši van, ali nogometa nikad dosta. Nema više posla u kojem, ako želiš biti uspješan i iznadprosječan, radiš osam, devet sati dnevno. Naravno, treba i vremena za opuštanje, nađe se i toga.

Što se sluša prije tekme u svlačionici?

Ima jedna na koju prava polaže nekoliko klubova pa mi ne smijemo – ‘You’ll Never Walk Alone’. Ali otkrit ću vam tajnu. Bez obzira na par intervencija, neću reći kojih igrača u svlačionici, da se tu i tamo prije utakmice nađu i neke lakše note na repertoaru, to ne dozvoljavamo. Uvijek to mora biti Dinamo i Zagreb.

Moram pohvaliti i vaš kanal posvećen Dinamu, što god odaberete s njega, rado ćemo poslušati.

Tko je otkrio Gold, Vi ili žena?

Nisam siguran tko, ali s obzirom da je žena u pravu, dat ćemo njoj tu privilegiju. Obožavamo ga i ona i ja, ne gasi se od 0-24h. Ona je otkrila Gold, ja sam otkrio kanal na kojem je izvjestan tribute – Balašević, to je štivo za uspavljivanje.

 


nastavi čitati

Gold Xmas

#legendarnihitovi

Current track

Title

Artist